Forum – Groningen

Een multifunctionele, culturele hotspot in de historisch binnenstad, compleet met het nieuwe plein ‘De Nieuwe Markt’ en een 5-laagse, ondergrondse parkeergarage. Een aanjager voor kunst, cultuur en literatuur voor ‘Stad’. De Openbare Bibliotheek, de oudheidkundige collectie van het Groninger Museum, filmzalen van Art-house bioscoop Forum Images en horecafuncties: een Grand Café op de begane grond met terras, een restaurant op de bovenste verdieping (met fantastisch uitzicht) en filmcafé Images naast de filmzalen. Daarnaast beschikt het gebouw over een groot, flexibel te programmeren vloeroppervlak dat op allerlei manieren in te vullen is. Onder het Groninger Forum worden gerealiseerd: een ondergrondse parkeergarage met  380 parkeerplaatsen en fietsenkelder met 1.400 stallingsplaatsen.
Bron: Bamtechniek.nl

Ons werk:

Dit architectonische gebouw vroeg veel creativiteit van de werkvoorbereiding, fabricage en montage. Het beschikt over een enorm atrium waar veilig en op grote hoogte kanalen gemonteerd zijn. Samen met de BAM is een vlekkenplan opgesteld om in korte tijd
2500 m2 luchtkanalen te hijsen voor de technische ruimte op de 8ste verdieping. Enorme schachtkanalen zijn prefab in een staalconstructie gemaakt en in het pand gehesen. Er is aardbevingsbestendig gemonteerd.

Eurol Almelo

Eurol is al ruim 40 jaar de grootste Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en
technische vloeistoffen. In maart 2020 ging de nieuwbouw op het XL Businesspark Almelo van start.
Op een terrein van 4 hectare verrijst een logistiek centrum met een vloeroppervlakte 12.500 m² en 18 meter hoog. In dit hightech hoogbouwmagazijn is ruimte voor 15.000 pallets die middels robots automatisch in de stellingen worden geplaatst.

Ons werk:

Wij verzorgen hier zowel het rechthoekig als het rond kanalenwerk. Op grote hoogte maar uiteraard veilig, monteren onze mensen hier de kanalen.

Océ – Venlo

Océ is de producent van high-tech printers en innovatieve printtechnologieën.
Océ is opgericht in 1877, is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale beeldverwerking, industrieel printen en collaboratieve zakelijke dienstverlening. De missie van Océ is het versnellen van nieuwe ontwikkelingen in digitale print technologieën en deze toe te passen in producten en diensten van lokale creatieve studio’s tot wereldwijde multinationals. Océ, als onderdeel van de Canon Groep, heeft een uitgebreid netwerk van R&D centra voor het ontwikkelen van opkomende digitale printtechnologieën in toekomstige markten.

Ons werk:

Onze werkzaamheden aan het nieuwe hoofdkantoor hebben betrekking op de ventilatiekanalen: Grote technische ruimtes met groot kanaalwerk, wat uitloopt over alle etages naar klein rondwerk, dat is aangesloten op de roosters. Dit allemaal voor een perfect binnenklimaat t.b.v. een goede werkomgeving.