Forum – Groningen

Een multifunctionele, culturele hotspot in de historisch binnenstad, compleet met het nieuwe plein ‘De Nieuwe Markt’ en een 5-laagse, ondergrondse parkeergarage. Een aanjager voor kunst, cultuur en literatuur voor ‘Stad’. De Openbare Bibliotheek, de oudheidkundige collectie van het Groninger Museum, filmzalen van Art-house bioscoop Forum Images en horecafuncties: een Grand Café op de begane grond met terras, een restaurant op de bovenste verdieping (met fantastisch uitzicht) en filmcafé Images naast de filmzalen. Daarnaast beschikt het gebouw over een groot, flexibel te programmeren vloeroppervlak dat op allerlei manieren in te vullen is. Onder het Groninger Forum worden gerealiseerd: een ondergrondse parkeergarage met  380 parkeerplaatsen en fietsenkelder met 1.400 stallingsplaatsen.
Bron: Bamtechniek.nl

Ons werk:

Dit architectonische gebouw vroeg veel creativiteit van de werkvoorbereiding, fabricage en montage. Het beschikt over een enorm atrium waar veilig en op grote hoogte kanalen gemonteerd zijn. Samen met de BAM is een vlekkenplan opgesteld om in korte tijd
2500 m2 luchtkanalen te hijsen voor de technische ruimte op de 8ste verdieping. Enorme schachtkanalen zijn prefab in een staalconstructie gemaakt en in het pand gehesen. Er is aardbevingsbestendig gemonteerd.


Studio 16 – Neede

Het doel van dit project was om verse buitenlucht toe te voeren ten behoeve van de verschillende kookeilanden in de kookstudio. I.s.m. de keukenspecialist ter plaatse en Stulz, werd de afzuiging van de keuken en kookeilanden tot in de puntjes verzorgd. De belangrijkste eis van de installateur was dat de gekozen oplossing volledig gasloos moest zijn. Daarnaast was het zeer belangrijk dat de luchtbehandelingskast een stille werking zou hebben zodat er geen tot weinig overlast zou plaats vinden. De kookstudio is gelegen, middenin het centrum van Neede en is omringd door aanliggende woningen.

Meer over dit project leest u op:
https://www.stulz-benelux.com/nl/projecten/neede-climapac-luchtbehandeling/

https://www.stulz-benelux.com/fileadmin/user_upload/Final_images/STULZ_NL/Projects/STULZ_Referentieverhaal_Neede_Studio_16_Luchtbehandeling_gasloos_2020_NL_1.0.pdf


Océ – Venlo

Het bedrijf:

Océ is de producent van high-tech printers en innovatieve printtechnologieën. Océ is opgericht in 1877, is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale beeldverwerking, industrieel printen en collaboratieve zakelijke dienstverlening. De missie van Océ is het versnellen van nieuwe ontwikkelingen in digitale print technologieën en deze toe te passen in producten en diensten van lokale creatieve studio’s tot wereldwijde multinationals. Océ, als onderdeel van de Canon Groep, heeft een uitgebreid netwerk van R&D centra voor het ontwikkelen van opkomende digitale printtechnologieën in toekomstige markten.

Ons werk:

Onze werkzaamheden aan het nieuwe hoofdkantoor hebben betrekking op de ventilatiekanalen: Grote technische ruimtes met groot kanaalwerk, wat uitloopt over alle etages naar klein rondwerk, dat is aangesloten op de roosters. Dit allemaal voor een perfect binnenklimaat t.b.v. een goede werkomgeving.