Het huidige Gebroeders Meijer Luchttechniek is opgericht in 1938 onder de naam “Zaanse Rijwiel Industrie”. Deze organisatie produceerde rijwielen en toebehoren. Na jaren rijwielen te hebben geproduceerd was het bedrijf toe aan een nieuwe stap. De Zaanse Rijwiel Industrie wist slim in te spelen op de ontwikkeling van de markt voor projectmeubilair. Een stap waarvoor geen ingrijpende veranderingen noodzakelijk waren. De productie van rijwielen en projectmeubilair hadden vele overeenkomsten. Een groeiende markt waar het bedrijf naam wist te maken als producent. In de jaren ’60 is het bedrijf en de bedrijfslocatie verkocht aan de familie Vreeken, welke koos voor het behoudt van de eigenheid van het bedrijf en daarmee de naam.

De familie Vreeken zette de productie voort en heeft de productie, levering en montage van luchtkanalen opgezet. Langzaam verdween de productie van projectmeubilair en werd de focus gelegd op Luchtkanalen installaties.

Gebroeders Meijer Luchttechniek draagt al sinds 1960 bij aan een prettig woon- en werkklimaat in onder andere utiliteit- en industriële gebouwen in Nederland. Ook voorziet de luchtkanalenfabrikant woonhuizen en wooncomplexen van de nieuwste luchttechnische installaties. Gebroeders Meijer is naast producent en monteur ook werkzaam als adviseur en engineer voor complete luchtdistributiesystemen.

De afgelopen jaren heeft Gebroeders Meijer gewerkt aan een versterking van de productie, onder andere door het aanschaffen van een nieuwe Esab E-vent plasmasnijder en het overstappen op nieuwe productiemethoden als drukvoegen (clinchen). Door de doelgerichte investeringen en veel eigen initiatief is Gebroeders Meijer Luchttechniek uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende kanalenbedrijven in Nederland.

Uiteraard is Gebroeders Meijer Luchttechniek lid van de Nederlandse Vereniging voor Luchtkanalenfabrikanten (LUKA).

           

NB. een mooi stukje historie vanuit de landbouwmachine tak, vind je op de site van: Friese Landbouwwerktuigen Fabrikanten.