45 jaar in dienst van Gebroeders Meijer!

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Henk Jakobs en ik kwam op 7 februari 1978 bij Gebroeders Meijer Luchttechniek in dienst. Dat is inmiddels dus 45 jaar geleden en wat een avontuur was dat! Hierbij in vogelvlucht mijn 45 jaar bij Gebroeders Meijer:

Op 6 februari 1978 kwam ik als 17 jarige solliciteren en moest ik mij melden bij Jaap de Boer, technisch directeur. Verder dan het kantoor kwam ik die dag niet maar ik weet nog goed dat de kantoortjes werden bemand door een secretaresse, een boekhouder en de administratie en ook directeur Jan Vreeken en technisch directeur Jaap de Boer zaten hier (nu het kantoor van Johan Vreeken). Heel anders dan de huidige indeling!

Maar dat terzijde, ik werd aangenomen als leerling plaatwerker en daarmee startte mijn carrière bij Gebroeders Meijer. Ik ging aan de slag op de afdeling van Ronald waar ik in het begin de ‘vervelende’ klussen mocht doen;
-koppelingen zagen (deze werden toen nog op de kanalen gepuntlast)
-kanalen inwendig isoleren
-helpen met kanalen kitten en afwerken
Als de kanalen klaar waren, werden ze buiten in de steeg gezet (de productie was toen nog waar nu de kantine is). Na enige tijd mocht ik achter het puntlasapparaat om de koppelingen op de kanalen te puntlassen en nog weer later mocht ik zelf kanalen maken. Dit gebeurde destijds allemaal nog met de hand! Er werden platen geknipt waar de kanalen, met behulp van een knabbelschaar, uit werden gehaald.

Na een aantal jaren kwamen er twee vestigingen bij, Raamsdonkveer en Emmeloord. Omdat ze in Emmeloord een personeelstekort hadden, werd mij gevraagd daar een aantal weken aan de slag te gaan. Ik weet nog dat we aluminium kanalen voor een kaasfabriek in Duitsland moesten maken. De kanalen werden in losse delen vervoerd i.v.m. de kosten maar deze moesten in Duitsland natuurlijk in elkaar gezet worden. Ik mocht destijds met de monteurs mee naar Duitsland om de kanalen ter plekke in elkaar te zetten.

Na vele jaren in de fabriek te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en gaf ik aan als werkvoorbereider aan de slag te willen. Dat kwam precies op het goede moment want daar konden ze wel iemand gebruiken. En zo geschiedde, ik heb in die tijd in de avonduren een cursus bouwkundig tekenen gevolgd en ben nog steeds werkzaam als werkvoorbereider/tekenaar.

Ik heb in die 45 jaar veel veranderingen meegemaakt en heb het bedrijf uit zien groeien tot wat het nu is en heel misschien … mag ik de 50 jaar wel volmaken!

Meer informatie?
Neem contact op!