Hoe het begon...

Historie

Wat betreft het ontstaan van het huidige Gebroeders Meijer Luchttechniek, moet je de geschiedenis van zowel de familie Vreeken als de familie Meijer met elkaar combineren. Van dorpssmid en rijwielhandel naar productie van landbouwmachines en uiteindelijk luchtkanalen. In vogelvlucht!

Hielke Meijer is dorpssmid in Frieschepalen

1930 Hielke Meijer is dorpssmid in Frieschepalen

Begonnen met de verkoop van haarden, kachels en fietsen, het hoef beslaan en waterfitten etc. breidde hij in de jaren ’50 zijn bedrijf uit met het fabriceren van verschillende landbouwwerktuigen. In 1961 wordt een nieuwe bedrijfshal in Drachten in gebruik genomen.

pa Joh.C. Vreeken start Rijwielhandel “De Concurrent” in Assendelft

1935 Opa Joh.C. Vreeken start Rijwielhandel “De Concurrent” in Assendelft

Rijwielhandel en herstelplaats. In de jaren ’50 werd de naam veranderd in “Zaanse Rijwielindustrie Vreeken” en kwam later ook de daadwerkelijke productie van rijwielen op gang. Uit contacten met de importeur van Cucciolo bromfietsen, volgde de productie en export van bromfietsen en met succes. Tussen 1953 en 1956 werden ruim 2000 exemplaren verstuurd (Indonesië als grootste afnemer).

Aanvang productie schoolmeubilair

1957 Aanvang productie schoolmeubilair

Via contacten met de familie Aspa over fabricage van schoolmeubilair en dit voorzichtig uit te proberen met schoolborden, werd het assortiment al snel uitgebreid. Deze ontwikkelingen zetten zich, na de verhuizing naar Leek, voort.

De Zaanse Rijwiel Industrie wordt voortgezet in Leek

1960 De Zaanse Rijwiel Industrie wordt voortgezet in Leek

In Leek speelt het bedrijf verder slim in op de ontwikkelingen van de markt voor projectmeubilair. Door de overeenkomsten in productie van rijwielen en projectmeubilair, waren er geen grote veranderingen nodig en bleef het bedrijf groeien.

Hielke Meijer verkoopt aandelen aan Johannes Vreeken

1963 Hielke Meijer verkoopt aandelen aan Johannes Vreeken

Met de verkoop van de aandelen aan de familie Vreeken, koos de familie Vreeken er voor het bedrijf voort te zetten onder de naam Gebroeders Meijer N.V.

Aanvang productie, levering en montage luchtkanalen

1965 Aanvang productie, levering en montage luchtkanalen

Er volgde een verhuizing naar de Wilp, hier vestigde Gebroeders Meijer N.V. zich in het historische pand ‘De Goede Hulp’, dat ooit diende als zuivelfabriek en hier zijn we nog steeds gevestigd. In de jaren die volgden werd de productie, levering en montage van luchtkanalen opgezet en verdween de productie van projectmeubilair. De focus lag volledig op luchtkanalen installaties.

Portret opa 2

1972 Overlijden dhr. J.C. Vreeken

Op 52 jarige leeftijd komt dhr. J.C. Vreeken onverwacht te overlijden.

dhr. Joh. C. Vreeken

1972 Tweede generatie, Jan Vreeken, neemt bedrijf over

Door het veel te vroeg overlijden van dhr. J.C. Vreeken, neemt zoon Jan Vreeken het bedrijf over en laat het verder groeien met diverse vestigingen in Nederland. Door bedrijfsovernames werd er ook weer een bedrijfstak landbouwmechanisatie opgezet.

Johan Vreeken

2001 Derde generatie, Johan Vreeken, neemt bedrijf over

De naam wordt Gebroeders Meijer Luchttechniek BV en de focus komt volledig te liggen op de luchttechniek en zo ontwikkelde Gebroeders Meijer Luchttechniek BV zich tot de specialist op gebied van productie, levering en montage van luchttechnische installaties.

Pand Gebr. Meijer Oost - vlag

2017 Oprichting Gebroeders Meijer Luchttechniek Oost BV

Directeur eigenaar Johan Vreeken van Gebroeders Meijer Luchttechniek in de Wilp heeft in 2017 de handen ineen geslagen met Tom Braunius. Er komt een nevenvestiging in Overijssel. Braunius is met zijn jarenlange ervaring een bekende in het vak. Door bundeling van expertise kunnen zij de klant nog beter bedienen, bedrijfsactiviteiten efficiënter maken en zijn zij klaar voor de toekomst.

Data Center Solutions

2019 Oprichting Gebroeders Meijer Data Center Solutions BV

De afgelopen jaren hebben we aan meerdere data centers gewerkt. Dit heeft er toe geleid dat een aparte business unit is opgericht, welke gespecialiseerd is in klimaat beheersing in data centers. Onze collega Bart Kalfsbeek het aanpsreekpunt voor Data Center Solutions.

RIPRO Klimaattechniek

2019 Overname Ripro Klimaattechniek

Ripro Klimaattechniek is perfect gelegen tussen onze vestigingen De Wilp en Markelo. We hebben hiermee bredere kennis en ervaring op gebied van installatietechniek in huis waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen.

2022 Oprichting Gebroeders Meijer Klimaattechniek BV

Om onze dienstverlening verder uit te breiden en onze klanten nog beter te kunnen bedienen, is per 1 november 2022 Gebroeders Meijer Klimaattechniek BV gestart. Gebroeders Meijer Klimaattechniek BV richt zich op het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van complete klimaat HVAC installaties ten behoeve van retail, utiliteit en industrie waarbij de klant volledig ontzorgd wordt.

2022 Naamswijziging Ripro naar Gebroeders Meijer Flexible Air Solutions BV

Waarom de naamswijziging? Eénheid in uitstraling waarbij de naam Gebroeders Meijer centraal staat en de blauw M symbool staat voor duurzame kwaliteitsoplossingen op gebied van luchttechniek, klimaattechniek en HVAC. Gebroeders Meijer Flexible Air Solutions BV is specialist in de levering en montage van kortlopende, snel startende luchttechnische projecten in de woningbouw, utiliteit en industrie. Onder leiding van Harm Kroes zal Gebroeders Meijer Flexible Air Solutions verder groeien en sterk zijn in standaard én niet standaard oplossingen.

Gebroeders Meijer, sinds 1935 een familiebedrijf. Hét adres voor top kwaliteit systemen die zorgen voor een optimaal leefklimaat.
Meer informatie?
Neem contact op!