Even voorstellen

Per 01 april jongstleden is Harm Kroes onze nieuwe bedrijfsleider van Ripro Klimaattechniek B.V.  Harm heeft vele jaren ervaring als verkoper, adviseur, bedrijfsleider en directeur in de installatiebranche. Harm kent zijn specialisme in klantadvisering, duurzame technieken, klimaatbeheersing en ventilatie binnen de installatietechniek. Ripro Klimaattechniek B.V. is met name toegelegd op de handel in en van luchttechnische apparatuur en onderdelen, ondersteund door een team van 10 vakmensen die uw installaties kunnen monteren.
U kunt contact opnemen met Harm op 06 58 94 67 39.

Jubileum

45 jaar bij hetzelfde bedrijf werken! Voor velen niet meer voor te stellen, toch is het voor Jan Stoker de normaalste zaak van de wereld. Al 45 jaar wordt Gebroeders Meijer Luchttechniek versterkt door Jan die vandaag zijn 45 jarig jubileum viert. Trots als we zijn op onze medewerkers, vonden we het een mooie gelegenheid om met Jan in gesprek te gaan en hem te vragen hoe hij de afgelopen 45 jaar bij Gebroeders Meijer Luchttechniek heeft ervaren.

Jan, veel mensen zullen je via Gebroeders Meijer Luchttechniek kennen, maar voor de mensen die je niet kennen: kun je jezelf even voorstellen?

‘Ik ben Jan Stoker en kom uit Bakkeveen en kom al jaren op de fiets naar mijn werk in de Wilp. Ik ben 63 jaar en al 42 getrouwd met Alie. We hebben 3 dochters en een zoon, inmiddels ook 9 kleinkinderen en allemaal wonen ze in de buurt, wat een rijkdom. Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen en met de camper er op uit. We hebben al mooie reizen gemaakt naar o.a. Noorwegen, Frankrijk, Duitsland en hopen er nog veel meer te gaan maken. Ik kan niet stil zitten dus klus ik ook veel bij mijn kinderen. De één is een boerderij aan het verbouwen, de ander is een huis aan het bouwen, ik help ze daar graag bij en probeer dan ook graag nieuwe dingen uit. Zoals het bouwen van een trap, ik zoek dan zelf uit hoe het moet en dan gewon doen! Dit geldt natuurlijk ook voor de kleinkinderen, als die wat willen bouwen of er moet iets gerepareerd worden, kom maar op, ik doe het met liefde.

Je bent vast niet begonnen in de functie die je nu vervult (productieleider/inkoper), hoe ziet jouw loopbaan er uit?

45 jaar geleden ben ik bij Gebroeders Meijer begonnen in de werkplaats als plaatwerker en door de jaren heen eerst 2e voorman en daarna voorman van de afdeling Barcol Air. Door rug problemen uiteindelijk als werkvoorbereider binnen de organisatie aan de slag gegaan en nog weer later zijn de werkzaamheden richting productieleider en inkoop gegaan, wat ik al weer ca. 25 jaar met veel plezier doe.

Je hebt in al die jaren veel veranderingen in het bedrijf meegemaakt, wat is je daarbij het meest bijgebleven?

De grootste verandering is toch wel de cultuur omslag geweest. Daar waar we vroeger met een strikte hiërarchie te maken hadden, genieten we nu enorm veel vrijheid en zijn de omgangsvormen een stuk prettiger. Ik heb spannende tijden meegemaakt, ook echt wel nachten wakker gelegen door een faillissement, doorstart en reorganisaties maar ook altijd keihard gewerkt en mede daardoor deze mijlpaal bereikt.

45 jaar bij dezelfde werkgever is tegenwoordig uniek, wat maakt het dat je het zo lang ‘volhoudt’ bij één bedrijf?

Het is je werk en zolang werk niet als een belasting voelt en je hebt het naar je zin, ga je door. Daarnaast moet je natuurlijk geboden kansen grijpen, zelf inzet tonen en ook jezelf blijven ontwikkelen. Ik ben oplossingsgericht, heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar collega’s en heb geleerd altijd te blijven communiceren. En soms moet je zelf ook even een stapje terug doen, niet altijd in de emotie reageren en je fouten toe kunnen geven. Bovenstaande in combinatie met doorzettingsvermogen maakt dat ik de afgelopen 45 jaar hier met plezier heb gewerkt en dat de komende 3 jaar ook nog zal doen.

Wat zou je mensen die willen werken in onze branche mee willen geven?

Werken in de metaal betekent werken in een branche die voortdurend in ontwikkeling is. Eerder tekenden we de uitslagen van kanalenwerk nog zelf, nu doet de computer dat, dat stukje vakmanschap mis ik wel. Maar ik ben er van overtuigd dat wanneer je laat zien wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, er nog altijd volop kansen zijn in welke branche dan ook.

Jan, bedankt voor je inzet, energie en vakmanschap. Op nog een paar mooie jaren bij Gebroeders Meijer!