Feringa Building

Projectomschrijving

38.000 m² rechthoekig kanalenwerk, 15.000 m¹ groot rond kanalenwerk, 14.000 m2 coating ……
In 2023 moet het klaar zijn, het nieuwe universiteitsgebouw van de Rijskuniversiteit Groningen, de Feringa Building. In dit imposante gebouw met 64.000 m² vloeroppervlakte komen kantoor- en collegeruimtes voor maar liefst ca. 1400 studenten en 850 medewerkers maar ook specialistische laboratoria zoals fysische, (bio)chemische en trillingsvrije labs. State of the art technology, onderling uitwisselbare labs, flexibele ruimtes, slechts een paar dingen die dit het walhalla voor technisch onderwijs maakt.

Met de Feringa Building, ‘home to Nobel Prize winners’, onderschrijft de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) haar ambities om ook in de toekomst een bijdrage te leveren aan belangrijke internationale onderzoeksgebieden zoals chemical engineering, (nano)technologie, materiaalonderzoeken en astronomie. Dit past weer perfect bij de focus van campus Groningen op energie, chemie, life science en big data. De campus is de innovatiemotor van Noord-Nederland, richt zich op samenwerkingen en het bruist er van de innovatieve ideeën, onderzoekers, medewerkers en ondernemers. Gebroeders Meijer Luchttechniek juicht dit soort regionale ontwikkelingen en initiatieven toe en hoe geweldig is het dan dat je zelf ook een enorme bijdrage mag leveren?

Ons werk

Gebroeders Meijer Luchttechniek mag in opdracht van de Groot Lammerink o.a. 38.000 m² rechthoekig kanaalwerk, 15.00 m¹ klein rond kanalenwerk, 4.000 m² groot rond kanalenwerk, 3.310 regelkleppen en 14.000 m² coating leveren en monteren. De hoeveelheid maar ook de complexiteit van de vele specifieke installaties in het gebouw en de omvang van de kanalen in de technische ruimte (3500×1550) maken dit project zo heel bijzonder! Eén van de grootste projecten waar wij tot op heden aan hebben mogen werken.

Meer informatie?
Neem contact op!