Forum – Groningen

Projectomschrijving

Een multifunctionele, culturele hotspot in de historisch binnenstad, compleet met het nieuwe plein ‘De Nieuwe Markt’ en een 5-laagse, ondergrondse parkeergarage. Een aanjager voor kunst, cultuur en literatuur voor ‘Stad’. De Openbare Bibliotheek, de oudheidkundige collectie van het Groninger Museum, filmzalen van Art-house bioscoop Forum Images en horecafuncties: een Grand Café op de begane grond met terras, een restaurant op de bovenste verdieping (met fantastisch uitzicht) en filmcafé Images naast de filmzalen. Daarnaast beschikt het gebouw over een groot, flexibel te programmeren vloeroppervlak dat op allerlei manieren in te vullen is. Onder het Groninger Forum worden gerealiseerd: een ondergrondse parkeergarage met 380 parkeerplaatsen en fietsenkelder met 1.400 stallingsplaatsen.
Bron: Bamtechniek.nl

Ons werk

Dit architectonische gebouw vroeg veel creativiteit van de werkvoorbereiding, fabricage en montage. Het beschikt over een enorm atrium waar veilig en op grote hoogte kanalen gemonteerd zijn. Samen met de BAM is een vlekkenplan opgesteld om in korte tijd
2500 m2 luchtkanalen te hijsen voor de technische ruimte op de 8ste verdieping. Enorme schachtkanalen zijn prefab in een staalconstructie gemaakt en in het pand gehesen. Er is aardbevingsbestendig gemonteerd.

Meer informatie?
Neem contact op!