In Memoriam

De Wilp, 1 februari 2019 – Jan C. Vreeken sr.

Op 17 december jongstleden is overleden onze oud-directeur, oud-eigenaar en vader van onze huidige directeur/eigenaar, Jan Vreeken. Jan is 76 jaar geworden.

Jan Vreeken nam in 1972 het bedrijf Gebroeders Meijer over na het plotselinge overlijden van zijn vader Johan Vreeken op 52-jarige leeftijd. Jan heeft in de loop der tijd het bedrijf uitgebouwd tot één van de meest toonaangevende kanalenbedrijven van Europa. In de jaren tachtig werd het bedrijf geroemd om zijn ultramoderne fabriek, met voor die tijd ongekende technieken. In de jaren 70 werden zelfs de eerste plasmasnijders al in gebruik genomen, wat in de metaalindustrie breed zeer uitzonderlijk was.

In de jaren tachtig groeide het bedrijf explosief met eindelijk meer dan 250 medewerkers vast in dienst en vestigingen in Emmeloord en Raamsdonkveer. Ook naast de luchtkanalen was Jan ondernemend, met onder andere het bedrijf PRINS in Hengelo (Productie Informatie Systemen), Quickpen Europe een bedrijf gespecialiseerd in calculatiesystemen voor de installatiebranche breed en Lockwood International een bedrijf in verpakkingsmachines en wegers voor aardappelen, groente en fruit. Met uiteindelijk vestigingen in Veenoord/Nieuw Amsterdam en twee vestigingen in de Verenigde Staten, Woburn en Idaho Falls.

Jan was altijd gedreven aanwezig in de fabriek, bezocht over de hele wereld collega-bedrijven en potentiele leveranciers. Hij deed dit vaak samen met zijn vrouw Willy die de relaties dan onderhield. Zonder te overdrijven had Jan een enorme brede kennis betreffende het luchtkanalen vak.

In 2001 verkocht Jan het bedrijf Gebroeders Meijer aan zijn zoon Johan Vreeken die sindsdien eigenaar is. In 2002 overleed zijn vrouw Willy en Jan is altijd naast de zaak blijven wonen. Jan was nog vaak in de fabriek te vinden, alwaar hij vaak gevraagd en soms ongevraagd advies gaf. Eigenlijk hoorde hij er nog steeds bij.

Jan laat drie kinderen achter, Johan, Henrike en Christianne. Daarnaast ook nog 9 kleinkinderen, Hilde, Jens, Silke, Bas, Koen, Joachim, Pim, Willemijn en Nienke.